Turun kuntavaaliehdokas 404 🏛️

"Sako" Samuli Koivulahti = ehdokas #404 Turun kuntavaaleissa 2021.


Kolme vaalilupausta: 
  1. Pyrin vähentämään esteitä ja byrokratiaa mm. lisätulojen hankkimisen ja pienyrittäjyyden tieltä.

  2. Pyrin lisäämään muiden kunnanvaltuutettujen tietoisuutta mm. kulttuurialan monimutkaisista ansaintalogiikoista, jotta eri alojen koronatukitoimet osataan kohdentaa oikein.

  3. Koitan osaltani varmistaa, että turun tietotaidollinen kilpailukyky säilyy jatkossakin korkealla, tarkoittaen mm. koulutusmahdollisuuksia, opetuksen tasoa ja startup-toimintaa.

On olemassa aloja ja ammattiryhmiä, joiden ansaintalogiikka on maallikolle täysi mysteeri. 

Päättäjistöön tarvitaan ihmisiä, joilla on ymmärrystä erilaisista ansaintamalleista ja tulotyypeistä. Tulevaisuuden maailmassa yhä useammilla ihmisillä on monta ammattia ja heidän tulonsa koostuvat muustakin kuin palkasta.

Esimerkiksi musiikkialalla toimivat ihmiset ovat jo nyt pääsääntöisesti pienyrittäjiä, joiden sosiaaliturva on puutteellinen ja joiden tuloista osa muodostuu tekijänoikeustulosta. Korona on tuonut esiin suuria rakenteellisia ongelmia ja osoittanut, ettei nykyisessä järjestelmässä ole selvää miten näitä eri tulotyyppejä tulisi käsitellä.

Olen ehdolla, jotta voisin ajaa pienyrittäjien, itsensätyöllistäjien sekä tapahtuma- ja kulttuurialan asioita.

Kannatan myös koulutukseen panostamista, turhien kannustinloukkujen ja ylimääräisen byrokratian purkamista. 

Minulle on tärkeää myös Turkulaisen kulttuuripääoman vahvistaminen ja kaupungin ruohonjuuritason yritystoimijoiden ja freelancereiden toimintaedellytysten tukeminen. 




Pienyrittäjän ja freelancerin kuntavaaliehdokas?

Etenkin juuri nyt lisäansioiden hankkimisesta tulisi tehdä mahdollisimman helppoa kaikille, ilman että heti joudutaan johonkin kannustinloukkuun tai byrokratiahelvettiin. Yksinyrittäjänä ymmärrän myös pienyrittäjien ahdinkoa ja mielenmaisemaa.

Samaan aikaan kun koronatukia on nyt myönnetty niille yrityksille, jotka ovat taitavimpia niitä hakemaan, moni nyrkkipaja taistelee edelleen olemassaolostaan. Miksi niin moni digitaaliseen liiketoimintaan erikoistunut yritys on saanut koronatukea liiketoimintansa digitaalisten toimintojen kehittämiseen? Eikö tässä ole ristiriita? 

Miksi tukien määrittelyssä tuijotetaan liikevaihtoa eikä voittoa? Tukea kilomertitehtaalla olevien työntekijöiden palkanmaksuun? Eikö näissä pitäisi katsoa ensisijaisesti voittoa ja todellisia kuluja, eikä liikevaihtoa?

Entäs kosmetiikka-alan toimijat, parturi-kampaajat, putkimiehet, ravintola-alan yrittäjät? 



Luovan alan kuntavaaliehdokas?

Minua tarvitaan kunnallispolitiikassa ennen kaikkea erikoisosaamiseni vuoksi. Etenkin luovalla alalla on monta ammattiryhmää, joiden ansaintalogiikka on maallikolle täysi mysteeri. (Kuntapäättäjät eivät ole sen viisaampia.) Tietoa tarvitaan, jotta nämäkin ryhmät voidaan huomioida.

Useimmat ymmärtävät esimerkiksi sen, että ravintolasuluista kärsii ravintolayrittäjät ja -työntekijät. Sekin vielä hahmotetaan, että tilanteesta kärsii myös keikkamuusikot, mutta monelleko on tullut mieleen, että tulot katosivat myös säveltäjiltä ja sanoittajilta, joiden tekemiä kappaleita muusikot keikoilla esittävät? Moniko tietää, että tuo raha kerätään ja tilitetään ravintoloiden maksamista lisenssimaksuista, esittäjien tekemien esitysraporttien perusteella?

Nämä maksetaan biisintekijöille takautuvasti (eli ei makseta), mikä tarkoittaa, että kun muut ovat puilla paljailla nyt, säveltäjät ja sanoittajat ovat sitä vielä vuodenkin päästä. LIVE-kesityksistä tulevat korvaukset ovat useimmille säveltäjille ja sanoittajille se kaikkein suurin tulonlähde.

Ja tämä on vain yksi esimerkki hankalasti hahmotettavasta tulorakenteesta! 



Opiskelijoiden kuntavaaliehdokas?

Turku on opiskelijakaupunki. Se millaiset olosuhteet opiskelijoille Turussa tarjotaan, määrittelee suurelta osin Turun kilpailukyvyn esimerkiksi 10-vuoden päästä.

Perustavatko nykyiset opiskelijat miljoonabisneksensä tänne, vai jonnekin muualle? Jäävätkö he töihin Turkuun vai karkaavatko Piilaaksoon? Hyvä kokemus saa ihmiset jäämään. Huono kokemus ajaa pois.

Turku hyötyy siitä, jos kaupunki vetää ihmisiä kaupunkiin pysyvästi, eikä vain opintojen ajaksi.

Olen itse hankkinut töiden ohessa 4 eri tutkintoa. Nykyisin vaikutan lisäksi Opetushallituksen työelämätoimikunnassa Itsenäisten ammatinharjoittajien edustajana. Viimeisimmältä koulutukseltani olen Kulttuurituottaja (AMK).



Miksi asetuin ehdolle Turun kuntavaaleissa 2021?

En enää voi katsoa asioita sivusta ja olla tuomatta omaa osaamista ja tietotaitoani peliin laajemmassa kentässä. Politiikassa olen vielä vasta-alkaja, mutta se ei tarkoita ettei minulla olisi annettavaa. Päinvastoin. En ole vielä ehtinyt kyynistyä.

Koen, että asiantuntemukseni kulttuuri- ja taidealojen ansaintamalleista, epäkohdista ja liiketoiminnasta on reilua valjastaa yhteisen hyvän taakse. Koen, että minulla on tältä osin annettavaa. Ymmärrän myös pienyrittäjiä ja ammatinharjoittajia.

Heräsin koko asiaan myöhässä, joten en olisi mukana lainkaan, elleivät vaalit olisi kohtalon oikusta siirtyneet. Jos uskot siis kohtaloon, äänestä minua ;-)

Itse uskon tekemiseen, joten lupaan tehdä kaikkeni, jotta olen äänesi arvoinen. 

Ehdokasnumeroni on 404. Jokainen virheilmoitus on siis minun vaalimainokseni. Puolueena on Turun Vihreät.


💰 Tue kampanjaa ✉️ Liity postituslistalle »

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti