perjantai 4. elokuuta 2017

Turun parhaat keikkapaikat

Artistin ja varsinkin aloittelevan artistin suurimpia haasteita on löytää omalle musiikilleen vastaanottavaiset ja alttiit korvat.

Keikkailijoita on paljon ja niin on keikkapaikkojakin, mutta miten saada nämä kohtaamaan mahdollisimman hyvällä tavalla?

Uran alkutaipaleella saatat olla kiitollinen ylipäätään keikkapaikan löytymisestä. Vaatimustaso nousee kuitenkin myöhemmin, ja seuraava etappi on löytää juuri itselle ja omalle musiikille sopivimmat paikat ja yleisöt.

Tämä on väistämätön kehityskulku.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan, ja sanonta pitää paikkansa myös keikkoja myydessä. Eri klubien tarjontaan ja niissä käyjien mieltymyksiin tutustuminen ennakolta kannattaa aina. Yhtäältä se helpottaa keikan saantia, kun sovit paikan profiiliin, ja toisaalta löydät suuremmalla todennäköisyydellä juuri sinun esittämästäsi musiikista pitäviä kuulijoita.

Päätin katsastaa puolestasi, millaisia keikkapaikkoja ja yleisöitä Turussa on tarjolla. Listalta löytyy eri tavoin profiloituneita klubeja, joiden joukossa saattaa olla sinunkin seuraava keikkalavasi.

Kirjakahvila 

Turun Kirjakahvila toimii poikkeuksellisesti yhdistyspohjalta. Sen perustoimintaan kuuluu olennaisena osana erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestäminen kulttuuria, taiteita ja yhteiskunnallisia asioita koskevista aiheista. Kirjakahvilassa esiintyy myös joka vuosi kymmeniä eri kokoonpanoja musiikin ja muun esittävän taiteen aloilta. Kirjakahvilassa järjestetään myös elokuva- ja dokkarinäytöksiä laidasta laitaan.

Dynamo

Linnankadun vanhasta kaksikerroksisesta puutalosta löytyy jo vuonna 1997 toimintansa aloittanut Dynamo, joka tunnetaan tuttavallisemmin lempinimellä Dynkky. Dynkky on yli kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana ollut monen opiskelijan bilepaikka. Kaupungin taide- ja kulttuuriväki tuntevat niin ikään olonsa kotoisaksi Dynamon tunnelmassa. Ihan tavanomaisinta asiakaskunta ei siis ole, eikä sitä ihan tavallisimmalla musalla myöskään viihdytetä. Paikka pidättäytyy tiukasti mainstreamin ulkopuolelle, ja se onkin omien sanojensa mukaan eklektisen musiikin tyyssija. Jos tunnistat tästä itsesi, musiikkisi tai kuulijakuntasi, Dynamo on varmasti arvoisesi keikkapaikka.

Bar Kuka

Mielenkiintoinen Bar Kuka sijaitsee Linnankadulla, ja sen minkä Kuka häviää koossa, se korvaa sympaattisuudella ja asenteella. Normaalien live keikkojen lisäksi kenellä tahansa on mahdollisuus esiintyä ns. avolava-tapahtumissa. Nämä open mic -illat järjestetään sunnuntaisin, ja voit nousta Kukan lavalle musisoimaan yksin tai yhdessä toisten kanssa. Tämän alempi kynnys esiintymiseen tuskin enää voi olla.

Apollo Live Club

Apollo on etenkin coverbändejä työllistävä mainsteam-paikka. Se sijaitsee Humalistonkadun kadulla. Apollon yleisölle kelpaavat vain parhaat rock-, pop- ja disco-hitit. Eri tyyppisille cover-bändeille Apollo Live Club tarjoaa loistavat puitteet ja mahdollisuudet esiintymiseen.

The Old Bank 

The Old Bankin asiakasprofiili koostuu hieman vanhemmista asiakkaista, jotka viihtyvät aidosti laadukkaiden hanatuotteiden parissa. Siellä järjestetään myös mm. oluenmaistajaisia ja muuta kulturellia toimintaa. The Old Bankissa olen käynyt kuuntelemassa usein mm. trubaduureja ja pianomusiikkia.

Mikä on sinun lemppari keikkapaikkasi Turussa?

Mitä keikkapaikkoja listauksesta puuttuu?
Lisää omat ehdotuksesi kommentteihin!