maanantai 14. heinäkuuta 2008

TakAumA: Lyriikkavetoista SuomiHardRockia

Törmäsin TakAumA -yhteeseen Muusikoiden.netin musiikkipalvelimen Maihinnousu.netin kautta. Ensimmäinen korvaan osunut kappale oli "Hautajaiset" äänitteeltä: "Samassa veneessä". Mp3-linkkiä klikatessani en vielä tiennyt mitä odottaa, enkä oikein tiennyt sitä vielä lauluosuuden alkaessakaan, mutta siitä eteenpäin kaikki oli selvää.

TakAumA tekee lyriikkaveroista musiikkia, joka kaikessa selkeäsanaisuudessaan tuo tekstiensä osalta mieleen lähinnä Jarkko Martikaisen tai Heikki Salon -kappaleet. TakAumAn laulut tuntuvat kuitenkin tulevan enemmän sisältö edellä. Kaikissa biiseissä on kirkas perusidea eikä teksteissä ole sorruttu ylimääräiseen kikkailuun. Erittäinkin oivaltavaa riimittelyä on mukana, mutta kieli on selkeästi alistettu sisällön alle, kuitenkin niin että mikään ei särähdä korvaan. Sami Jumppanen ja Arto Pippola ovat yhtyeen lauluntekijöinä tehneet kerrassaan käsittämättömän hyvää työtä.

On todella kiinnostavaa nähdä mihin suuntaan TakAumAn musiikki vielä tulevina vuosina kehittyy. Samoin kuin lyyrinen ilmaisu myös musiikki tuntuu olevan kappaleiden sisällölle alisteista, mikä tarkoittaa sitä että TakAumAlta voi odottaa tulevaisuudessa vaikka reggei-biisiä tai kunnon punkrymistelyä, jos se parhaiten tukee laulun perimmäistä viestiä. Itse yhtye kuvailee tekevänsä suomenkielistä hardrock/rock-musiikkia.

Lisää tietoa kyseisestä bändistä, kokonaisten mp3:sten ja keikkakalenterin kera löytyy täältä.

Kommentoikaa!

EDIT: Sain kuulla luotettavasta lähteestä että yhtyeeltä on tulossa uutta matskua loppukesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti