lauantai 23. toukokuuta 2009

Function in Disfunction: Omituisinta hyvää musiikkia jota olen koskaan kuullut

Function in Disfunction on omituisinta hyvää musiikkia jota olen koskaan kuullut. Yhtyeen energia- ja agressiotaso ovat aivan omaa luokkaansa ja kokonaisuus potkii perkeleen kovaa! En ole vielä tajunnut mitä tämä musiikki on, mutta uppoaa kyllä meikäläiseen. Taustalta löytyy seuraavan nimisiä kenkilöitä: Jaakko Mikkonen - rummut, Antti Sipilä - kitara, Jukka Hämäläinen - basso, Markus Levander - laulu

Yhtyeen tarina lyhyesti heidän itsensä kertomana:

Rytmiryhmä oli soitellut kokonaisen vuoden Helsingin Kalliossa latoen riffejä sekalaiseen järjestykseen ilman laulajaa, kunnes 2007 syksyllä inteerneetin välityksellä veisaajakin saatiin mukaan joukkoon sekavaan.

Aluksi kieroutuneet riffit tarvitsivat rotia, rakenteen, laulumelodiat, lyriikat ja munaa. Rytmiryhmä oli tehnyt riffejä kunnioittaen esim. Black Sabbathia, Led Zeppeliniä ja jopa Venomia, mutta nuori laulukukko toi 90-luvun grungen mukaan soppaan, jolloin AC/DC:tä kunnioittava perusrock n' roll kieroutui vinksahtaneeksi tarinankerrontaROKKIIN.

Lyriikoita raapusteltiin alkutalvi 2008 koko bändin voimin yksisarvisista, ihmissusiin ja antipodeista ja irstaisiin hekuman taivoittelijoihin. Teemoina oli maailman nykytilanne ja ihmisen eläimellinen perusluonne soviteltuna fantasiahahmoihin ja kuvitelmiin astraalitasosta.

Nimensä Function in Disfunction sai keväällä 2008, kun Jippu's crew ei muille kelvannut rumpalin ehdotuksesta kahden viikon pohdinnan jälkeen. Tärkeintä oli, että nimi kirjoitettiin tarkoituksella väärin Function in Disfunction eikä oikein Function in Dysfunction.

Ensimmäinen äänitys tehtiin halvalla takapihakellaristudiolla Helsingin Eirassa kesäkuussa 2008 ja miksattiin rujosti ja raa'asti omilla vehkeillä, kunnes vasta puolen vuoden jonon jälkeen paikka Harjun nuorisotalolle äänityksiin järjestyi lokakuussa 2008. Tuloksesta tuli lähtökohtiin nähden hjyvä ja arvosteluja sateli.

"Forssa" -kipale valittiin kahdeksi viikoksi Mikseri.netin Viikon biisivalinnaksi ja "Guantanamo Bay" -biisikkä kävi välillä Radio Rockin Demoskaban 2008 toisella sijalla. Radiosoitto neitsyys lähti, kun YLEX:n X-ryhmä nosti "Forssa"-veisun radio-ohjelmaansa yhdeksi illaksi.


Tutustu yhtyeen musiikkiin:

www.myspace.com/functionindisfunction
http://www.mikseri.net/artists/?id=109784

1 kommentti:

  1. Moi!

    Erittäin hyvin kirjoitettu. Erityisesti lämmittää: " En ole vielä tajunnut mitä tämä musiikki on, mutta uppoaa kyllä meikäläiseen. "

    Mun mielestä ei kannatta käyttää aikaa nykyisten tai menneiden kopiontiin vaan yrittää tehdä jotain omaa ja uutta.

    T. Antti/ Function In Disfunction

    VastaaPoista