lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kalevalarunosta räppiin - hyvä pössis!

Olin 10-11.3. vetämässä Laululyriikkapajaa* Raisiossa Vaisaaren koulun ysiluokkalaisille, yhdessä Miikka Laihisen sekä Janus ja Anna Hanskin kanssa. 
 
Ensimmäisenä päivänä tehtiin tajunnanvirta- ja musiikista inspiroitumisharjoituksia, pohdimme eri musiikinlajien eroja, kerättiin listaa niiden keskeisimmistä tunnusmerkeistä ja kirjoiteltiin sitten stereotypioiden pohjalta muutamia lyriikoita.

Seuraavana päivänä jatkettiin työstämällä niitä (ja muita tekstejä) oikeiksi, soiviksi ja 'esityskelpoisiksi' biiseiksi, ryhmissä Annan ja Januksen avustuksella. Lopputulemana oli kahdeksan(!) uutta laulua, joista valtaosa (oikeastaan kaikki) oli vieläpä varsin hienoa kuultavaa.

Nuorten kyky heittäytyä ja sukeltaa eri maailmoihin, luoda nopeasti uutta ja inspiroitua, teki minuun suuren vaikutuksen. Energiataso 15-vuotiailla on aivan toista kuin aikuisilla! Siellä oli hyvä pössis!

Tarkempaa raporttia löytyy Musaston blogista >>>
Kuvamateriaalia työpajasta Raision kirjaston Facebook-sivulta >>> 

* Laululyriikkapaja oli jatkoa Kalevalarunosta räppiin -hankkeelle, joka on osin Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rahoittama ja jota koordinoi Raision kaupunginkirjasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti