sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Musiikki-ihmisten verkostoitumisfoorumeita (netissä)!

Varsinkin tällaiset lauluntekijät, jotka eivät itse juurikaan esitä omia biisejään, eivät välttämälttä tule automaagisesti hilluneeksi muusikkoseurassa siinä määrin kuin esiintyvät taiteilijat. 

Kuitenkin koko homma pyörii pitkälti henkilökohtaisten kontaktien varassa, ellei satu työskentelemään jonkinlaisen "house writer"-sopparin alla tms. Myös kollegojen kanssa verkostoituminen on tärkeää ihan jo itsensä kehittämisenkin kannalta ja onhan se myös mukava tietää vähän siitäkin, mitä alalla tapahtuu.

Listaan tähän alle muutamia internet-avaruuden kolkkia, joissa itse tapaan säännöllisen epäsäännöllisesti pyöriä. Lisäksi pari sanaa kunkin mestan funktiosta:

 • Lauluntekijät-ryhmä Facebookissa on kaikille biisintekijöille avoin paikka, jossa voi vaihtaa ajatuksia, kokemuksia, kysellä ja jakaa neuvoja etc. toisten biisintekijöiden kesken.
  https://www.facebook.com/groups/lauluntekijat/

 • ELVIS ry:n ryhmä Facebookissa (johon tosin voivat liittyä vain Suomen Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry:n jäsenet). Hieman sama ajatus kuin yllä, mutta piiri on suljetumpi ja yhdistysasiat etusijalla.
  https://www.facebook.com/groups/224397757585456/ 


 • Muusikoiden palsta (sekin Facebookissa). Tiettävästi yksi isoimpia Facebookryhmiä, sillä jäseniä on jo reilusti yli 2000. Erittäin aktiivinen palsta, jossa myös paljon keikkapaikka + osto- ja myynti-ilmoittelua.
  https://www.facebook.com/groups/174373859768/

 • Soundcloud on yhteisöllinen musiikin jakamiseen ja kuuntelemiseen keskittynyt sivusto, joka yhdessä muiden tällaisten kanssa on syrjäyttänyt MySpacen (joka on pitkään kamppaillut käytettävyysongelmien kanssa). Soundcloudista saa kätevästi oman playerin integroitua vaikka omille kotisivuille ja saitilta esim. Facebookiin linkatut biisit on suoraan kuunneltavissa Facessa. Kirjautuminenkin käy käden käänteessä Facebooktununksilla.
  http://soundcloud.com/koivulahti

 • Muusikoiden.net ei luultavasti juurikaan edes esittelyjä kaipaa. Yksinkertaisesti isoin ja aktiivisin suomenkielinen foorumi, jossa voi jauhaa kollegojen kanssa musiikista, etsiskellä yhteistyökumppaneita tai vaikka ostaa ja myydä musiikkitavaraa.
  http://muusikoiden.net/jasenet/41116

 • Mikseri.net on paljolti samankaltainen palvelu kuin Soundcloud, mutta (käsittääkseni) vanhempi ja suomalaisvoimin rakennettu. Sinällään hyvä palvelu on valitettavasti leimautunut vähän sellaiseksi amatöörien mestaksi, johtuen siitä että alkuaikoina Teosto-yhteistyö ei oikein toiminut ja sen seurauksena siellä ei saanut (edes biisintekijät itse) julkaista Teoston alaisia biisejä lainkaan. Itsekin siirryin tuolloin käyttämään MySpacea, mutta palasin takaisin kun sain kuulla, että Mikseri.net ja Teosto olivat päässeet yhteisymmärrykseen.
  http://www.mikseri.net/user/Koivulahti

 • PUMPPU on Teoston rahoittama projekti, jonka tarkoitus on siivittää lauluntekijöiden edellytyksiä toimia ammattimaisesti (myös kansainvälisillä markkinoilla). Hanke on ylhäältä päin johdettu, mutta ainakin toistaiseksi kaikille avoin. Facebook-ryhmän avulla pysyy menossa mukana.
  https://www.facebook.com/groups/musapumppu/?fref=ts


Näiden paikkojen lisäksi aikaa palaa mm. Spotifyssä ja näin lyyrikkona Aukean kirjallisuuspuolella, joissa kuitenkaan tuo verkostoitumisfunktio ei oikein toteudu. 

Luonnollisesti olen myös kaikenlaisten taiteeseen liittyvien järjestöjen postituslistoilla ja vierailen ahkerasti erilaisissa seminaareissa - aukomassa päätäni ja kuuntelemassa mitä muilla on sanottavaa ;-)

PS:
Heitelkää ihmeessä kommentteihin omia mielipaikkojanne. Olisiko netissä kenties jotain muitakin mestoja, joissa biisintekijän olisi hyvä kuluttaa aikaansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti