maanantai 7. lokakuuta 2013

Samuli Putro kertoo tarinaa kappaleesta Anna minun mennä

Joskus aikoinaan, kun kaimani ensimmäiset julkaisut tulivat kaiken kansan kuuluville, muistan kuitanneeni koko homman nonsensena.

Nonsensekeskustelua Putron kohdalla olen silloin tällöin päätynyt käymään myöhemminkin ja muistan ainakin yhden läheisen ihmisen näkemyksestä jopa kovasti loukkaantuneen.

Tarkempi tutustuminen tämän herran materiaaliin kuitenkin osoittaa, että sieltä löytyy paljon muutakin kuin mitä pintapuolisella vilkaisulla voisi luulla.

Samoin on selvää sekin, että nonsenseäkään ei ole kirjoitettu vahingossa, vaan järjettömyydellekin on perustelut olemassa. Tässäkin biisissä sen perusteeksi riittäisi jo pelkästään kappaleen teema.

Itse olen päässyt kaimani tarinoihin sisään kunnolla vasta ehkä viimeiset puolitoista vuotta. En edelleenkään tykkää kaikista kappaleista, mutta joitakin biisejä suorastaan rakastan.

Todella monet biisit sisältävät myös erinomaista käyttölyriikkaa. Esim. "Saaressa on aina sunnuntai" soi usein silloin kun ei ole kiirettä mihinkään. Lisäksi kuuntelen Putroa paljon lenkkeilyn lomassa :)

Tässä kuitenkin tämä video:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti