sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Mikä ihmeen IRL?

Tehtiin Vinin kanssa biisi nimeltä IRL (In Real Life).


Kyseessä on suomen kielinen kappale siitä kuinka joku on oikeassa elämässä vieläkin ihanampi kuin netissä. 

IRL - ViNi

Tuo lienee harvinainen, mutta usein toivottu tilanne tällaisella Tinderin ja Instagramin aikakaudella, missä kanssakäymistä IRL muiden ihmisten kanssa on yhä vähemmän.

IRL ihmetyttää

Biisi julkaistiin viikko sitten ja siitä on tullut pääasiassa yksinomaisesti hyvää palautetta. Muutamat kuuntelijat ovat kuitenkin ihmetelleet, että kuka toi IRL on? Kenen nimikirjaimet on kyseessä!!! :D

Hommahan on niin että suomen kielen sanasto elää omaa elämäänsä ja imee alati vaikutteita myös muista kielistä. IRL on lyhenne englannin kielen sanoista "In Real Life" eli vapaasti suomennettuna se on yhtä kuin oikeesti, oikeassa elämässä tai jossain tapauksissa ja tulkinnoissa myös aidosti.

Ensin Keskinkertainen debyytti 

Ennen IRL:ää julkaistiin Vinin kanssa kappale nimeltä Keskinkertainen ja se sai parissa kuukaudessa reilut 30 000 streamia, joka ei sinällään ole valtavan paljoa, mutta hyvä saavutus debyytille kun kyseessä on täysin tuntematon artisti, jonka takana ei ole minkäänlaista koneistoa.

Kuuntele Keskinkertainen tästä:


Tiedän monia, joilla kuuntelut ovat jääneet pysyvästi alle parin tonnin, joten jotain on ainakin tehty oikein. 

Biisi saikin soittoa kivasti muutamilta Spotifyn omilta soittolistoilta kuten "Iskelmä kuuluu kaikille" ja "Suomirock tänään" ja soittoja tuntuu tulevan edelleenkin jonkinverran, vaikka just noilla edellämainituilla listoilla ei enää taidakaan roikkua. 

IRL sai hyvän startin 

IRL on herättänyt pääasiassa positiivisia tuntemuksia ihmisissä ja sekä mulle että Vinille on satanut YV:llä positiivista palautetta. Ihan pari ihmistä on kommentoinut, että kertsin kirjainyhdistelmä ei aukea, mutta sen kanssa saatetaan pystyä elämään! :D Eiköhän niillekin sitten aukea joskus, että mitä se IRL tarkoittaa. LOL. 

Viimeistään sitten kun lukee tän blogipostauksen, jos nyt ylipäätään tätä lukevat.

Nyt maanantaina 9 pv laitellaan vähän tiedotteita medioille, josko jotakuta tahoa sattuisi tuotoksemme kiinnostamaan myös Spotifyn ulkopuolella. 

Spotifyssa IRL on jo soinut melko mallikkaasti mm. Suomen 50 viraalisinta -listallaNew Talent -listalla ja Uuden suomalaisen musiikin listalla. Tästä ollaan Vinin kanssa tosi kiitollisia.  

Kuuntele IRL tästä:


Kappaletta saa tietenkin jakaa, jos haluaa edistää sen leviämistä laajemmaltikin. Biisistä on tulossa myös musavideo, johon on jo löydetty sopivat näyttelijät ja kuvaaja. 

Mikä on homman nimi?

Mehän ollaan Vinin kanssa nyt tehty yhteistyötä ehkä puolisen vuotta ja tuona aikana biisejä on syntynyt melko hyvällä tahdilla. Muutamien kulmien kautta päätettiin sitten laittaa uusi vaihde silmään ja sovittiin että otan hieman enemmän roolia hommassa ja hyppään sanoittajan pallilta myös managerin rooliin. 

Vini säveltää ja tuottaa kappaleensa itse ja mä jeesaan sanoitusten kanssa. Ideoita pallotellaan kokoajan mm. Whatsappissa. Sinänsä hauskaa, että ei olla ees vielä nähty toisiamme koskaan IRL! :D

Proggikseen on löydetty myös muita timanttisia osatekijöitä ja esim. viimeisimmän ILR-biisin on miksannut ja masteroinut Petri Nakkila ja pianot on sellaisen lahjakkaan daamin käsialaa kuin Lumi Milou

Kun on oikeat ihmiset ympärillä, hommat etenee ja rullaa kevyesti ja pakottoman tuntuisesti mikä ehkä toivottavasti näkyy myös lopputuloksesta.

PS: 
Vinin kotisivut löytyvät täältä: www.villenisunen.fi