keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kotivideo on paras keikkamyynnin työkalu

Joulupukki toi minulle viime jouluna videokameran. Sillä on kätevä kuvailla treenivetoja ja keikkoja jälkikäteen analysoitavaksi ja ihmeteltäväksi :)

Muutenkin on hyvä olla olemassa muutakin materiaalia esiintyjistä kuin pelkkää ääntä: Soundcloud-demot ja mp3-tiedostot harvoin antavat esiintyjistä kovin totuudenmukaista kuvaa.

Siinä missä yhteen mp3-tiedostoon pakatut ääniraidat on voitu äänittää ties kuinka monessa osassa, niin vapisevin käsin kuvattu videokameratallenne on aika armoton ja juuri siksi myös kaikkein paras työkalu esim. keikkamyynnin tueksi.

Ajattelen että on huomattavasti mukavampaa kaikille jos ravintoloitsijan tai keikkajärjestäjän ei tarvitse ostaa sikaa säkissä, saati pettyä kokoonpanoon, joka kuulostaa hyvältä demolla mutta on LIVE-tilanteessa jotain ihan muuta.

Virallinen musiikkivideokin on lähes poikkeuksetta liian hiottu todellisuuteen verrattuna, mutta brutaali keikka- tai treenivideotallenne vakuuttaa varmasti, jos esiintyjä vain osaa hommansa.

Jos itse olisin tilaamassa bändiä keikalle, en olisi kiinnostunut heidän uusimmasta singlestään tai pitkäsoitostaan (joita monet lykkivät keikkajärjestäjien kätösiin). Sen sijaan voisin hyvinkin tilata esiintyjän vaikkapa oheisessa soittimessa olevan materiaalin perusteella.

Näillä mun kokeiluvideoilla esiintyy ystäväni Jari Uutela, Turussa, Papa Joe -jokilaivalla. (Ääntä tai kuvaa ei ole käsitelty millään tavalla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti