torstai 9. lokakuuta 2014

Humanisti NY-kurssilla

#Kulttuurituotanto-opintoihini sisältyi mahdollisuus osallistua Nuori Yrittäjyys -kurssille, jossa perustetaan firma muutaman eri alan opiskelijan kanssa. 


Kurssista pyydettiin pitämään jonkunlaista päiväkirjaa sen kummemmin sisältöä erittelemättä, joten tuumin että miksipä en rustailisi sitä tänne.

Homma alkoi 12h leirillä, jossa tehtiin erilaisia ryhmäytymis- ja ideointiharjoituksia. Laitettiin porukoita pituusjärjestykseen, hiustenvärijärjestykseen ja heidän jakamiensa mielenkiinnonkohteiden mukaisiin ryhmiin.

Siinä tulin päällisin puolin tutustuneeksi pariin tilastotieteen opiskelijaan ja tyyppeihin jotka lukee johtamista. Muotoilijat ja kulttuurituottajaopiskelijat tuntuivat siellä muiden lomassa hakeutuvan mieluummin toistensa seuraan. Itse olin tossa suhteessa ehkä jonkunlainen poikkeus.

Omasta mielestäni juuri monialaisuus on se juttu. Silloin kun tarpeeksi erilaisista taustoista tulevat ihmiset kohtaavat, niin ideoihin syntyy luonnostaankin aidosti erilaisia näkökulmia.

Tykkäsin tuona ekana päivänä eniten tiimistä, jossa oli mun lisäkseni yksi tilastotieteen opiskelija ja yksi jo omaa yritystään pyörittävä liiketalousjantteri. 

Kakkostapaamisella jatkettiin samoissa ryhmissä, joihin oltiin viimeksi jääty, mutta niitä joilla oli jo valmis yritysidea ja tiimi kehoitettiin kerääntymään omiin porukoihinsa. Valtaosa kulttuurituotannon opiskelijoista puuttui paikalta aikataulujen päällekkäisyyksien takia ja joitain muitakin oli kadonnut.

Päädyin lopulta uuteen ryhmään, jossa kaikilla oli jo joku valmis yritysidea. Itse olisin vielä halunnut kehitellä jotain kokonaan uusia ajatuksia, vaikka toisten sparraaminen olikin ihan mukavaa.

Kurssin parasta antia on ollut tähän mennessä eilinen luento yritystoiminnasta ja LEAN-johtamisfilosofiasta. Tässä vaiheessa en enää yhtään muista kuka kyseisen puheenvuoron veti, mutta siinä oli kiteytetty muutamia ihan hyviä pointteja joihin oli helppo samaistua.

Tällä hetkellä odotan jo kovasti että pääsisin työntämään niinsanotusti kädet saveen.
Ideoita piisaa kyllä. Ehkä tää tästä :)

2 kommenttia:

 1. Tuomas Vuori Nordic Venture Familystä :)

  Musta myös kaikkein mielenkiintoisimmat jutut on tulleet sekapoppoissa.

  Se sun idea mikä tuli pöydässä loppuvaiheessa oli todellakin mielenkiintoinen! Toivottavasti saat tiimin kasaan, uskon että ongelman kanssa painii muitakin - ja kun ratkaisee omaa ongelmaa, on ihan erilainen asiakasnäkökulma, kuin tehdessä vain jotakin mitä osaa tai mitä luulee tarvittavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja kiitti myös tosta nimestä, jäi vähän vaivaamaan kun se meni siinä jotenkin ohi :) Saa nähdä mitä kurssi vielä tuo tullessaan. Tähän mennessä on ainakin ollut sangen innostunut ja inspiroiva se ilmapiiri siellä :)

   Poista