perjantai 23. syyskuuta 2016

Biisit rahaksi: Laulaja-lauluntekijän lyhyt oppimäärä

Viimeistelin juuri opintoni Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa ja tein opinnäytetyön siitä miten biiseillä tehdään rahaa.


Olen siis 30.9.2016 alkaen oikeutettu käyttämään Kulttuurituottajan ammattinimikettä. Osaamisalani on Kulttuuri liiketoimintana.

Nyt opintojen päätyttyä, mulla olisi myös aikaa tehdä asioita aivan toisella tavalla kuin ennen, joten mua saa ilomielin lähestyä erilaisilla musiikkiin liittyvillä toimeksiannoilla ja yhteistyöehdotuksilla.

Olen kiinnostunut myös musiikkialan ulkopuolisista hankkeista, joissa vaaditaan luovaa osaamista.

Opinnäytetyöni voi ladata PDF-tiedostona tästä: Biisit rahaksi (pdf) 
Pysyvä linkki Theseukseen: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016091114167 

-------

ABSTRAKTI:

Tässä opinnäytetyössäni kerron millaisista tulovirroista esiintyvän lauluntekijän taloudellinen toimeentulo rakentuu ja kartoitan keinoja, joilla noita tulovirtoja voidaan kasvattaa.

Case-esimerkkinä on laulaja-lauluntekijä Jari Uutela, jonka toimintaa lähdin tutkimaan ja kehittämään veltailusanalyysin avulla. Uutelan toimintatapoja peilattiin kuuden muun suomen kielellä esiintyvän laulaja-lauluntekijän toimintamalleihin.

Pyhimyksen, Anssi Kelan, Sannin, Antti Tuiskun, Cheekin ja Paula Vesalan toimintamalleista etsittiin eroavaisuuksia ja yhtymäkohtia suhteessa Jari Uutelan toimintaan ja niiden pohjalta laadittiin Uutelalle kehitysehdotukset, jotka soveltuvin osin voivat auttaa muitakin samankaltaisessa tilanteessa olevia laulaja-lauluntekijöitä toimintansa kehittämisessä.

Opinnäyetyö on pyritty kirjoittamaan sillä tavalla helppotajuisesti, että se välittäisi mahdollisimman paljon tietoa laulaja-lauluntekijän ansaintamekanismeista myös alaan vihkiytymättömälle lukijalle.

PS:
Vaikka työtä ei voikaan enää Theseuksessa muokata, palautetta opinnäytetyöstä voi halutessaan antaa sähköpostitse osoitteeseen: samuli@lyyrica.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti