tiistai 18. lokakuuta 2016

Paras sisältö löytyy internetin hämyisimmästä kolkasta!

Minua on jo jonkin aikaa hämmentänyt se, että vertailtaessa eri sosiaalisten medioiden käyttäjätilastoja jne. vertailusta puuttuu kerrasta toiseen Reddit! 


Reddit on ehkä nörtein, sisältökeskeisin ja lahjomattomin sosiaalisen median palvelu jonka tiedän. 

Siellä kaikki postaukset saavat lähtökohtaisesti yhtä paljon näkyvyyttä. Hyvä sisältö äänestetään ylös ja huono sisältö äänestetään alas (ja sitä kautta ulos). Väliä ei ole sillä missä muodossa sisältö on, vaan merkitystä on ainoastaan sillä, millaisen responssin se yhteisöltä saa. Lopputuloksena Redditiin jää vain hyvää ja/tai kiinnostavaa sisältöä!

Käyttäjät voivat myös itse järjestellä fiidejään juuri sellaisiksi kuin haluavat. Se ei mukaudu automatiikalla kuten vaikkapa Facebookissa, eikä palvelussa oikein ole jalansijaa spämmäämiselle (spämmi äänestetään ulos). 

Tämä tekee Redditistä täydellisen tietolähteen, jossa validi informaatio ylä-äänestetään aihepiirien kärkeen. Tiedonjanoisen ihmisen taivas on siis internetin hämyisimmässä kolkassa.

Henkilökohtaisesti harmittaa, että Reddit on Suomessa niin näkymätön vaikka se on lähes yhtä vanha kuin Facebook! (Facebook perustettiin 2004 ja Reddit 2005.) 

Kansainvälisesti palvelussa kuitenkin riittää pöhinää ja englanninkielisten subreddittien alla juttua piisaa aiheesta kuin aiheesta. Esimerkkinä mainittakoon, että Redditin Songwriters aliredditillä on 11 892 lukijaa ja Songwriting subredditillä 6 433 seuraajaa! Suomenkielisistä ryhmistä eli subredditeistä ainakin /r/Suomi on varsin aktiivinen.  

Kantaakseni oman korteni kekoon, perustin suomenkielisille lauluntekijöille oman aliredditin ja aloin keräämään kiinnostavia linkkejä subiin nimeltä: /r/Lauluntekijat. Muutkin saisivat osallistua! :D

Kirjallisuuden ystäville perustin keskustelualueen nimeltä /r/Kirjasto, jonne voisivat ihmiset myös heitellä omia lukuvinkkejään (hyviä kirjoja on nykyään vaikea löytää kaiken tarjonnan lomasta). 

Tiedätkö muita sosiaalisen median palveluita, joilla on valtava käyttäjäkunta, mutta jotka loistavat poissaolollaan julkisuudessa? Mitkä uudet somepalvelut ovat sellaisia, joita ei mielestäsi voi sivuuttaa?

- Koivulahti -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti