sunnuntai 10. elokuuta 2008

Laura Moisio - laulaja/lauluntekijä tajuttoman mageella laulusoundilla!


Laura Moisio on 21v laulaja/lauluntekijä Tampereelta. Törmäsin hänen musiikkiinsa ensimmäisen kerran mikseri.netissä ja ihastuin ensimmäiseksi upeaan laulusoundiin ja koskettavaan tulkintaan.

Äänessä on todella koskettavia sävyjä ja yksinkertaisetkin sanat hänen laulaminaan saavat äkkiä tipan linssiin. Lauran oma sanoitustyyli pohjaa minimalistisen realistiseen ilmaisuun, jossa jännite teksteihin syntyy tulkinnasta ja tapahtumien viitekehyksestä. Pienille yksityiskohdille on annettu syvällisiä merkityksiä. Oma ehdoton suosikkini on mikseristä löytyvä biisi: "Mitä kuuluu?".

Laura on tehnyt omia lauluja jo pikkutytöstä asti. "Jos haluan kunnon naurut, luen 10v lauran kirjoituksia:D". Pianotunneilla on myös käyty ihan pienestä ja sitä kautta luontainen lahjakkuus on saanut tuekseen teoreettista pohjaa.

Varsinainen sysäys omien biisien tekoon syntyi kuitenkin vasta rippikoulussa 2003, jossa Laura tutustui Perttu Tuomaalaan (tunnetaan myös nimellä dj tuntematon), jolla oli kotona omat nauhoituskamat. Perttu on nyt aikuisiällä perustanut oman tuotantoyhtiön, Preal Musicin ja toimii edelleen Lauran ensisijaisena tuottajana.

Laura itse on erittäin tekstiorientoitunut lauluntekijä ja tulkitsija: "sanoitukset ovat ne jotka merkitsee. Ei sinänsä ole väliä mistä biisi kertoo, kunhan sanat tulevat suoraan sydämestä. Silloin kun itsellä tulee tippa linssiin omaa biisiä soittaessa, tietää sen olevan aito ja luultavasti kolahtavan myös muihin".

Vaihto-oppilasvuoden jälkeen Lauralta syntyi myös englannin kielistä musiikkia, mutta suomi tuntui lopulta kuitenkin luontevammalta: "Omat ajatukset on helpompi pukea sanoiksi omalla äidinkielellä".

Parina viime vuotena, Laura ei ole keikkaillut paljoakaan, muutamia yksityistilaisuuksia lukuunottamatta: "Vuodet ovat tehneet kuitenkin hyvää, kuunnellessa muita artisteja, selkeyttäessä ajatuksia omasta musiikista, ja kehittäessä itseäni laulajana sekä lauluntekijänä".

Väliajallakin Lauran pöytälaatikkoon on syntynyt runsaasti materiaalia ja tavoitteet ovat juuri nyt todella korkealla. Laura sovittelee parhaillaan laulujaan yhdessä uuden bändin kanssa ja lähiaikoina on luvassa katiivisempi keikkailukausi. Laura kertoo saavansa live-esiintymisistä sellaista virtaa, ettei sitä voi oikein verrata mihinkään muuhun. Veri vetää lavalle, eikä sille voi mitään. Tähtäimessä on siis päätoiminen keikkailu ja levytyssopimus!

Lauran musiikkia on kuultavissa mikseri.net:issä, sekä My Spacessa.
Kuunnelkaa ja kommentoikaa!!!!

1 kommentti:

  1. Kuuntelin Lauran biisit ja Spotifyista uudempaa matskua. Hienoa! Kaunis ääni. -AM

    VastaaPoista