keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Avin Alyasin debyyttisingle ulos 7.2.2020


Joku mun tekemiäsiäni pidempään seurannut saattaakin muistaa Avin Alyasin vuosilta 2013-2014. 


Avin oli ensimmäisiä artistikiinnityksiäni, silloin kun vasta aloittelin managerointihommia Kulttuurituottaja-opintojen ohessa.

Avin teki tuolloin keikkoja mm. Benjamin Hakalan ja Roni Välikankaan kanssa ja settiin kuului ulkomaisia Covereita ja muutamia mun sanoittamia biisejä.

Sittemmin laitettiin soppari katkolle ja Avin kävi pyörähtämässä vuoden 2015 Voice Of Finlandissa ja ulkomailla.

Siellä tutuksi on tullut niin isot lavat, että en varmaan itse ole sellaisia koskaan nähnytkään! :D

Uusi alku keikkamyynnin ja julkaisutoiminnan myötä

Nyt reilun viiden vuoden tauon jälkeen päätettiin jatkaa yhteistyötä hieman uusilla kuvioilla, joista ensimmäinen on julkaisutoiminnan aloittaminen ja keikkojen starttaaminen Jonatan Snapirin kanssa.


Vuoden aikana Avinilta on näillä näkymin tulossa ulos useampikin julkaisu, joiden tiimoilta tullaan kuulemaan paitsi Avinin laulua, myös hänen sävellyksiään. Uusia biisejä mietitään ja co-writataan parhaillaan.

Ensimmäiseksi singleksi valikoitui kappale, jolla itselleni erityisen suuri merkitys.

Hämillään 

“Hämillään” kertoo elämän ainutkertaisten hetkien merkityksestä. Alkuperäissävellyksen biisiin on tehnyt Oulussa vaikuttanut säveltäjä-ystäväni Marko Autti, joka menehtyi traagisesti vuonna 2015. 

BirdyHead lisättiin kolmanneksi tekijäksi perikunnan luvalla, koska Marko eläessään olisi halunnut niin toimittavan. 

Teimme Markon kanssa useita hienoja biisejä ennen hänen kuolemaansa ja hän usein puhui siitä, että olisi hienoa, jos joku muu saattaisi biisit lopulliseen muotoonsa. Silloin ei kuitenkaan löytynyt sopivaa tuottajaa eikä biisiä saatu yrityksistä huolimatta myytyä millekään levy-yhtiölle. 

Nyt kun Avin palasi Suomeen, niin näin taitavan laulajan kanssa oli helppo houkutella BirdyHead tuottajaksi. Halusin kunnioittaa Markon toivetta, joten otin yhteyttä perikuntaan, jotta biisi saataisiin tehtyä loppuun nykyaikaisesti kolmikantana. 

Biisinä Hämillään on nykyisessä muodossaan yhdistelmä uutta ja vanhaa. Birdyheadin taidokkaasti laatimat vocalchops-efektit aloittavat ja lopettavat biisin tyylikkään modernisti ja Avinin laulu toimii kappaleessa upeasti. Uskon, että jos Marko kuulisi tämän, niin hän olisi varmasti mielissään. 

Hänkin tykkäsi Avinin soundista eläessään todella paljon ja olisi halunnut kuulla biisejään hänen laulamanaan, joten siinä mielessä yksi ympyrä vähän tässä sulkeutuukin. 

Tokikaan tämä ei ole ainoa hyvä biisi pöytälaatikossa, vaan näitä olisi vailla tulkitsijaa vielä jokunen muukin. 

Biisi on vähän kuin maalaus, jossa palaa tulenpunainen taivas. Päähenkilö astuu ulos ovesta ja koko maailma on auki niin kuin elämä. 

Klikkaa biisi odotuslistalle niin kuulet sen ensimmäisenä

Biisi julkaistaan 7.2.2020. Jos haluat kuulla sen ensimmäisenä, klikkaa Spotifyssa Avinin profiilin yläkulmasta "seuraa" -painiketta. (Tästä pääset Spotifyyn)

Biisin voi tallettaa odotuslistalle myös tästä Distrokidin linkistä.

PS:
Kaikki mahdollinen promoapu otetaan vastaan ja annetaan mieluusti haastatteluja jne. jos sellaisia halutaan. Ehdotukset osoitteeseen: sako@sakonstudio.fi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti