maanantai 13. kesäkuuta 2016

Facebook ja Google tukkanuottasilla

Kuka nyt käyttää Google+ -palvelua ja miksi? 


Suuri osa ihmisistä tuntui pitävän kyseistä somepalvelua vielä viime vuonna melko turhana ja se on ehditty jo pariin otteeseen julistaa kuolleeksikin. 

Nyt kuitenkin tuntuu, että se elää uutta kevättä. Aloin ihmetellä ilmiötä. Mikä on saanut Google plussan käyttäjät heräämään? 

Jonkin aikaa testailtuani aloin epäillä että uusi suosio johtuu siitä miten Facebook nykyään kohtelee Google-sisältöjä. 

Saatan olla väärässäkin, mutta milloin viimeksi sinä olet kommentoinut Facebookissa sinne postattua YouTube-videota? Entä milloin olet jakanut tai peukuttanut blogipostausta, jonka linkki johtaa Bloggeriin? 

Molemmat ovat Googlen palveluja ja Facebook tuntuu siivonneen aikajanoiltaan Google-sisällöt melko tehokkaasti. 

On tietysti ymmärrettävää että Facebookilla on intressi korostaa "omia" sisältöjään, mutta jostain syystä en ollut tullut ajatelleeksi asiaa. 

Kokeilemalla on selvinnyt, että Facebookiin suoraan upatut videot saavat poikkeuksetta enemmän näkyvyyttä kuin muut, mikä kannattaa huomoida jos vaikkapa julkaisee musiikkivideoita tai keikkataltiointeja.

Sisältö kannattaa siis suosiolla julkaista tuplana molempiin, jos haluaa maksimoida näyttökerrat.

Koska YouTubesta ongitut videosisällöt ovat olleet mun Facebookin selailussa sitä mielenkiintoisinta antia, olen itsekin nyt aktivoitunut Plussan puolella, koska siellä mun reilu 800 kontaktia postailevat pitkälti juuri niitä.

Samalla havaitsin, että tuon jokseenkin uuden "kokoelma"-toiminnon myötä Google Plussan käyttämisessä olisi pointtia yksikseenkin, sillä nuo kokoelmat toimivat vähän samaan tapaan kuin Pinterestin Pin Boardit. Niihin on kätevä lajitella netistä löytämiään juttuja muistiin. 

Toki ne varmaan kertoo myös keräilijästään jotakin. Mä itse olen esimerkiksi järjestellyt omat kokoelmani näin: https://plus.google.com/+samulikoivulahti 

Saa nähdä paljonko tuota tulee jatkossa käytettyä. Facebookilla on mun sydämessä aina pysyvä paikka, koska siellä on sukulaiset, valokuvat ja paljon sellaista, mikä saa pysyä yksityisenä. Google Plussassa taas sitten enemmän työjuttuja ja julkisempaa diibadaabaa. 

Mut saa lisätä piireihin, jos Googlen tunnuksilla operoit. Klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti